Óriási büntetőadókkal sújtják Sepsiszentgyörgyön az elhanyagolt épületeket

Sepsiszentgyörgyön óriási büntetőadóval sújtják az elhanyagolt épületek tulajdonosait.

Az önkormányzat csütörtöki ülésén arról döntöttek a tanácstagok, hogy jövő esztendőben 300 illetve 400 százalékos büntetőadóval súlyt több olyan ingatlantulajdonost, akiknek épülete rendkívül elhanyagolt állapotban van és rontja a városképet.

Antal Árpád polgármester a tanácsülésen elmondta, hogy négy gondozatlan lakó-, illetve gazdasági épületet azonosítottak a városban, amelyeket állapotuk függvényében 300 illetve 400 százalékkal adózzák felül jövő évben. Hozzátette, ha időközben a tulajdonosok bemutatják a városházán az ingatlan felújítására kiváltott építkezési engedélyt, akkor visszavonják a büntetőadót, ha ez nem történik meg, akkor a következő években is felül adózzák ezeket az épületeket. 

Minden elhanyagolt épületet külön bíráltak el és külön tanácshatározatokat hoztak a rájuk vonatkozó adóemelés mértékéről. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat csütörtöki ülésén a Borvíz utca 28, a Május 1 utca 32, a Mikes Kelemen utca 36 és a Vojkán utca 31 szám alatti gondozatlan ingatlan felüladózását hagyta jóvá.

Egyébként a kommunizmusban elkobzott, majd visszaszolgáltatott épületek tulajdonosai öt év haladékot kapnak az ingatlanok felújítására, de nem számíthatnak haladékra a műemléképületekben tevékenykedő jogi személyek és intézmények.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?