Mutass jó példát: Farczádi Gabriella a Maros megyei győztes

A Nőileg Mutass jó példát! programjának negyedik példaképe a marosvásárhelyi Farczádi Gabriella vállalkozó, az Együtt a Rákos Gyermekekért Egyesület alapítója és vezetője, aki a magazin októberi számának címlaposa lesz. A második helyet a nyárádszeredai Ferencz Csaba kórusvezető, nyugdíjas zenetanár, a Bocskai István Dalkar elnöke, a harmadikat pedig Jancsó István marosvásárhelyi vállalkozó nyerte.

„Farczádi Gabriella tevékenysége nagyon szerteágazó, számos embertársa támogatását és megbecsülését élvezi – ezt mutatja jelölése is a Mutass jó példát! programra. Gabriella és férje, Albert tíz éve hozták létre az Együtt a Rákos Gyermekekért Alapítványt, saját gyerekük, Alika rákkal folytatott küzdelmét és felépülését követően. Saját tapasztalataikból merítkezve, fáradtságot nem ismerve tesznek azért, hogy (főként) a Maros Megyei Sürgősségi Kórház Gyermek Hemato-onkológiai Osztályán kezelt gyerekek és szüleik életét megkönnyítsék, a nehéz pillanatokat megszépítsék. Számos jótékonysági eseményt szerveznek, melynek bevételét rákból gyógyult gyerekek táboroztatására fordítják, de a kórházi osztályt is barátságosabbá varázsolták, illetve a varsói onko-olimpián is részt vettek néhány versenyzővel. Gabriella folyamatosan képezi magát, hogy minden területen a legtöbb segítséget tudja nyújtani, odaadással és rátermettséggel irányítja az egyesület munkáját, melyben egy lelkes önkéntes csapat is segíti. Legújabb célja egy központ kialakítása, ahol gyerekek és szüleik számára szervezhetnek majd programokat. Az önkéntes tevékenység mellett Gabriella feleségként, anyaként és barátként is példaértékű, bármikor lehet segítségére, tanácsára, kedves mosolyára számítani” – idézi a Nőileg közleménye az egyik jelölő véleményét.

A második helyezettről így írtak: „Ferencz Csaba generációk zenetanára. Bár több éve nyugdíjba vonult, ma is aktív tagja közösségének. Jelenleg a helyi Bocskai Dalkar vezetője és karnagya, vidám, pozitív ember, akinek mindig van egy jó szava, egy mosolya, egy pohár bora. Amellett, hogy vezeti a kórust, koncerteket tart, találkozókat szervez (nemzetközit is), gyerekeket tanít zongorázni, hegedűlni. Közössége tettrekészségét csodálja leginkább, valamint fiatalos lendületét. Tevékenységét úgy végzi, hogy nem vár érte semmit, » még dicsérni sem engedi magát «.”

A zsűri 27 jelölt közül választotta ki a három példaképet, akikkel a Nőileg magazinban, valamint ennek honlapján ismerkedhetnek meg az olvasók. Szeptember 24-én zárult a Brassó, Szeben, Fehér és Hunyad megyei jelölés, október 16–29. között pedig Arad és Temes megyében folytatódik a verseny. 

Jancsó István vállalkozót, a verseny harmadik helyezettjét így jellemezték: „Végtelen energia, aktivitás, optimizmus és életerő az, amivel Jancsó István mindig, mindenkinek próbál segíteni. Fogyatékkal élő személy, aki születésétől kezdve mozgássérült, de úgy gondolja, nem ő szorul segítségre, hanem a körülőtte lévők, ezért szívesen vállal részt a feladatokban, ha úgy értékeli, szükség van rá. Példakép lehet mind fogyatékkal élő, mind egészséges embertársainak, így is lehet élni, és így is hozzá lehet állni az élethez. Mindig csak az egészséges emberek eredményeit ismerjük el, miért ne lehetne elismerni valaki olyan tevékenységét is, aki kicsit másabb, mint mi?”

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?