Idén is bevonzotta a város a falut Csíkszeredában

Csíkszeredában ma már elképzelhetetlen az ősz a Falu a városban elnevezésű rendezvény nélkül. A jól bejáratott eseménynek ma már nem is kell különösebb hírverés, a kisgyermekes családok számára jó kikapcsolódási lehetőséget jelent, de a felnőttek is találnak kedvükre valót.

Egész hétvégén szólt a népzene Csíkszereda központjában, aki pedig a város utcáin járt, meglepődve találkozhatott a mindig „telt házzal” közlekedő lovas kocsival, amelyre a Falu a városban résztvevői szállhattak fel és tehettek egy kört a betondzsungelben.

A rendezvény idén új helyszínen zajlott, mivel a Dendrológiai parkban időközben megnyílt a mobil jégpálya, szűkebbre szabva ezzel az eddig helyszínt, ezért az állatok és vásárosok egy utcasarokkal odébb költöztek, igaz az új tér így sem volt tágasabb az előző években megszokottnál.

Új volt a helyszín, de minden más maradt a régi: lehetett pónin lovagolni, túrós puliszkát, pityókacsemegét, zsíros kenyeret hagymával kóstolni, frissen facsart almalevet ízlelgetni. A gyermekek disznót etettek kukoricával, bárányt és kecskét káposztával és természetesen sok-sok állatot simogattak. A csíkcsicsóiak szamara az egyik volt az egyik kedvenc idén. Mezőgazdasági gépekből is jó néhányat kiállítottak a meghívott gazdák, amelyre a gyermekek örömmel másztak fel. Mindeközben hagyományos-termékvásár is volt.

Szombaton nem kedvezett az időjárás a rendezvénynek, esett az eső, vasárnap azonban már a Nap is kisütött, mégis ezrek látogattak el a programokra. Érdekesség, hogy a környékbeli falvakról is beutaztak a városközpontba. És számukra is tudott különlegeset nyújtani a rendezvény: a Hobby Kisállattenyésztők Egyesülete különleges fajtájú nyulakat, szárnyasokat hozott a helyszínre, amelyeknek a gyermekek örvendtek a legjobban. Az említett állatokat eladásra is kínálták.

Az ötödik Falu a városban is az eddigiek hasonló sikerének örvendett tehát, az előző két éve gyakorlatától eltérően nem osztogattak karszalagot a részt vevők számának megállapítása céljából, ugyanis az szervezők biztosa voltak benne, hogy idén is látogattak ki a programokra, ami bizonyítja, hogy nagy szükség van a rendezvényre.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?