FRISSÍTVE - Időjárás: a hét végén a hegyekben havazni fog

FRISSÍTÉS: Szombat este 10-ig meghosszabbította az Országos Meteorológiai Szolgálat a kiadós esőkre és lehűlésre figyelmeztető, sárga jelzésű előrejelzést. A hegyekben havas eső és havazás várható.

KORÁBBAN ÍRTUK: Esőre vonatkozó sárga jelzésű előrejelző figyelmeztetést adott ki 18 megyére, ugyanakkor további 24 órával hosszabbította meg a lehűlésre vonatkozó előrejelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

A meteorológusok szerint szeptember 22-én, pénteken 15 óra és szombaton 10 óra között nagy mennyiségű - 25 liter/négyzetméter, elszórtan 50 liter/négyzetméter - csapadék várható Kovászna, Beszterce-Naszód, Máramaros, Tulcea, Brăila, Buzău, Galaţi, Vrancea, Botoşani, Iaşi, Suceava megyében, valamint Hargita, Maros, Brassó, Szatmár, Bacău, Neamţ és Prahova megye hegy- és dombvidékein.

Az ANM 24 órával meghosszabbította a hideg időre vonatkozó figyelmeztetést is, amely az egész országra érvényes szombat este 21 óráig. Főleg Erdélyben jelentős a lehűlés, a hőmérő higanyszála várhatóan 14-18 fokot mutat. A hegyvidéken havazásra is számítani lehet. Felerősödik a szél, 45-55 kilométeres óránkénti sebességű széllökésekre, hegycsúcsokon akár 65 km/h erősségű szélre is fel kell készülni.

Kimaradt?