Kolozsvárra is ellátogat szeptember végén Orbán Viktor kormányfő

A nagyváradi útja előtt Kolozsvárra is ellátogat szeptember végén Orbán Viktor. A magyar kormányfő az Erdélyi Református Egyházkerület (EREK) ünnepségsorozatán vesz részt a kincses városban – erősítette meg a Maszolnak Kiss Gábor, az egyházkerület sajtóreferense.

A reformáció 500. évfordulóján ünnepségsorozatot szervez Kolozsváron az Erdélyi Református Egyházkerület. Ennek keretében szeptember 30-án a kolozsvári Farkas utcai templomban ünnepi istentiszteletet tartanak, amelyen jelen lesz Orbán Viktor magyar kormányfő is. Kiss Gábor tájékoztatása szerint az istentiszteletre szimbolikusan 500 református, evangélikus és unitárius lelkipásztor palástban fog bevonulni a templomba, ahol ugyanennyi gondnok és presbiter is jelen lesz.

Az ünnepség keretében a kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet udvarán leleplezik Szász Domokos egykori erdélyi református püspök mellszobrát. Ezután az Apafi kollégium udvarán felavatják az Erdélyi Református Múzeumot, majd pedig a Protestáns Teológiai Intézet új sportpályáját. Másnap, október elsején Orbán Viktor részt vesz a Kolozsvár mellett Szászfenes új református templomának felszentelésén is. A templom felépítését a magyar állam 160 millió forinttal támogatta. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?