FRISSÍTÉS - Részleteket tudtuk meg Benedek Imre marosvásárhelyi kardiológus előállításáról

FRISSÍTVE: Hatósági közeg bántalmazása miatt őrizetbe vették szerdán Benedek Imre marosvásárhelyi kardiológus és belgyógyász főorvost - tájékoztat a punctul.ro

A Maros megyei rendőrség parancsnoka, Dumitru Biltag a portálnak elmondta, az iratcsomó az ügyészséghez került. A parancsnok tudomása szerint közúti kihágás kapcsán bántalmazhatta az ismert egyetemi professzor a hatóság képviselőit, pontos információkkal viszont csak a marosvásárhelyi ügyészség tud szolgálni.

A marosvásárhelyi bírósági ügyészség szóvivője, Ileana Georgescu a Marosvásárhelyi Rádiónak megerősítette: a kardiológus professzor ellen hatósági közeg bántalmazása gyanújával vizsgálódik a vádhatóság, de további részletekkel nem szolgált, arra hivatkozva, hogy nincsenek elegendő információi az ügyről.

FRISSÍTÉS: A Benedek Imre környezetéből származó információnk szerint az orvost igazoltatták egy közúti ellenőrzéskor, és az iratai nem voltak rendben. Azért került bilincs a kezére, mert agresszíven viselkedett a rendőrökkel, egyiket tán meg is lökte. Az orvost bekísérték a rendőrségre kihallgatásra. Arról nincsenek információink, hogy végül őrizetbe vették-e, vagy időközben hazaengedték.

Cikkünk frissül

Kimaradt?