Medve-ügy: Borboly Csaba leadta a Hargita megyeiek petícióját

 

Több mint 13 ezer Hargita megyei polgár panaszolta be a környezetvédelmi minisztériumot a nép ügyvédjénél a nagyvad-populációk szabályozásának elmulasztása miatt.

Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke szerdán adta le az ombudsman hivatalában a petíció szövegét és az aláírásokat. Az aláírók között többen is vannak, akiket medvetámadás ért az elmúlt hónapokban. A panasztevők úgy vélik, hogy a környezetvédelmi minisztérium megsértette az élethez és a testi, szellemi épséghez, valamint az egészségük megőrzéséhez való jogukat.

Nem a sajátosan nehéz helyzetben lévő gyerekeken és felnőtteken kell spórolnia az államnak! Rá kell vennünk a pénzügyminisztériumot és a munkaügyi minisztériumot, hogy üljenek egy asztalhoz, és hozzanak felelős döntést a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság pénzügyi nehézségének megoldására. Elekes Zoltán igazgatóval együtt ma újra Bukarestben próbáltunk megoldást találni a kialakult helyzetre.

Posted by Borboly Csaba on Wednesday, September 20, 2017

„Tévhit, hogy az EU tiltaná a vadászatot. Nem tiltja sem a vadászatot, sem a beavatkozást. A természet védelme érdekében megelőzési intézkedést ír elő, amelyet Románia rosszul vagy egyáltalán nem ültet gyakorlatba” – hangsúlyozta Borboly Csaba hozzátéve, hogy e téren számos olyan konkrét lépésre, szigorításra van szükség, amelyek csökkenthetik a vadkárok számát.

Cikkünk frissül

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?