Ezek a családok kapnak majd több „gyerekpénzt”

A kormány módosítani fogja a jelenleg egységesen 84 lejes gyermeknevelési pótlék („gyerekpénz”) összegét és folyósítását szabályozó törvényt – jelentette ki kedd este a munkaügyi miniszter az Antena3 hírtelevízióban.

Lia Olguţa Vasilescu nem árult el túl sok részletet a kidolgozás alatt lévő tervezetről, annyit azonban igen, hogy a juttatás többé nem lesz egységes, hanem a családok jövedelmétől teszik függővé. „A szerényebb jövedelmű családok nagyobb gyereknevelési pótlékot kapnak majd” – ígérte a miniszter.

Vasilescu elmondta, a tervezet lehetővé tenné azt is, hogy a szülők leírják az adójukból a gyerekekre fordított összegek egy részét. „Ha a gyermek balettiskolába vagy magánórákra jár, és a szülő erről számlát tud felmutatni, akkor leírhatja az adójából” – magyarázta a tárcavezető.

Lia Olguţa Vasilescu néhány órával azután beszélt a kormány elképzeléseiről, hogy a kormánypárti honatyák ellenkezése miatt a parlament kedden elutasította a gyermeknevelési pótlék 200 lejre történő megemelésére vonatkozó ellenzéki indítványt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?