Zavartalan a tej-kifli program a Hargita megyei iskolákban

A iskolai tej-kifli program minden kistérségre vonatkozó szerződése rendben van Hargita megyében, az első naptól kezdve kapják a diákok a termékeket.

A korábbi tanévek nehézségei és a sorozatos panaszok után négyéves keretszerződést kötöttek a szolgáltatásra, ennek köszönhetően az idei tanévben, az országban talán egyedüliként, Hargita megyében zavartalanul indulhatott a program. Az időközben esetlegesen változó árakat a szerződéshez tartozó melléklettel aktualizálják.

Hargita Megye Tanácsa a zöldség-gyümölcs szállítására vonatkozó dossziét is összeállította már, de erre még nem lehet indítani a közbeszerzést, míg a beszerzésre vonatkozó ár nem jelenik meg a Hivatalos Közlönyben.

A korábbi tanévekben Hargita Megye Tanácsának illetékesei cégvezetőkkel, iskolaigazgatókkal egyeztettek a program javítása érdekében, a nem megfelelő minőségű termékeket szállító céget többször felszólították a termékek minőségének javítására. Továbbá folyamatosan a minőségi javításra törekedtek és ennek érdekében a program megváltoztatására úgy, hogy az a helyi termelőknek kedvezzen, hiszen így tudnak friss terméket kapni a gyerekek. Több törvénymódosítási javaslatot is benyújtottak a program javítása érdekében, amelyek arra irányultak, hogy ne csupán a legkisebb ár, hanem a termékek minősége is számítson, hiszen vannak olyan gyerekek, akiknek ez a biztos napi étkezésük. Szintén a minőségi termékek beszerzése érdekében osztották 37 kistérségre a megyét a szolgáltatás közbeszerzésén. Az előzményekről bővebben itt olvashatnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?