„Ne hagyjuk az iskolát!” – tüntetésre hív az RMDSZ elnöke

Kedden közzétett felhívásában Kelemen Hunor szövetségi elnök arra kéri az erdélyi magyar közösség tagjait, vegyenek részt szerdán a Római Katolikus Teológiai Líceum ügyében szervezett marosvásárhelyi tüntetésen.

Közleményében a politikus megállapítja: az egyesülése centenáriumának évéhez közeledve a közösségnek lassan hozzá kell szoknia a gondolathoz, hogy egyre gyakoribbak lesznek a magyarellenes lépések. Szerinte a provokációnak, közösségi jogok és javak elleni támadásoknak a megfélemlítés a céljuk. „De ezek inkább összezárásra sarkallnak” – állapítja meg.

Felhívásában Kelemen Hunor most is az összefogást és a közös cselekvést javasolja a közösségnek. „Ma, amikor a Római Katolikus Teológiai Líceum ügyében az adminisztratív és jogi lehetőségek eszköztárát kimerítettük, ismét utcára kell vonulnunk igazunkért. Fel kell mutatnunk, hogy az egy éve tartó forgatókönyv-szerű hadjárat ellenére sem adjuk fel” – írja.

A szövetségi elnök szerint most a tanügyminiszter kezében van a diákok jövője, ezért nyomást kell gyakorolni az oktatási minisztériumra, hogy biztosítsa az iskola működését.

"Ezért tüntetünk szerdán 18 órától Maros Megye Prefektúrájának épülete előtt. Holnap megmutatjuk: mi az a közösség vagyunk, amely mindig kész kiállni, amely mindig kész mindent megtenni igazáért! Arra kérlek, hozz magaddal egy gyertyát is! Ne hagyjuk az iskolát!” – zárul a szövetségi elnök felhívása.

Kapcsolódók

Kimaradt?