Részletek derültek ki a székelyudvarhelyi „Kaufland-botrány” hátteréről

Gyakorlatilag elismerte egy privát üzenetben a székelyudvarhelyi kiszolgálásának állítólagos megtagadását lefilmező kolozsvári videóblogger, hogy félretájékoztatási szándékkal, csupán a megvágott verzióját hozta nyilvánosságra a Kauflandnál rögzített jeleneteknek. A román férfi újabban már csak azt kifogásolja, hogy az üzlet elárusítója nem tud románul. Rendőrségi feljelentésre számíthat.

Mint ismert, a Militianul nevű YouTube-csatorna működtetője a csütörtökön közzétett felvételen azzal vádolta a székelyudvarhelyi Kaufland grillezőjénél alkalmazott lányt, hogy azért nem szolgálta ki, mert románul szólalt meg. A videónak hatalmas médiavisszhangja volt, egyik hírtelevízió is sugározta csütörtök este.

A felvétel láttán a Neuer Weg Egyesület alelnöke, Hans Hedrich a blogján közölte: feljelenti a rendőrségen a videó készítőjét és panaszt nyújt be a médiafelügyelethez is közösség elleni izgatás miatt. A civil aktivista részletesen kifejti bejegyzésében, hogy miért tartja szándékos provokációnak a felvételt. Figyelmezteti a videobloggert, hogy manipulációs szándékkal félretájékoztatta a közvéleményt, és tette kimeríti a közösség elleni izgatás bűncselekményének tényállását.

Blogbejegyzése után a Neuer Weg Egyesület alelnöke kapcsolatba lépett a kolozsvári férfival. A következő üzenetet küldte a videobloggernek:

Válaszában pedig a kolzosvári férfi gyakorlatilag elismerte a megfogalmazott vádakat – írta blogján pénteken az egyesület alelnöke, aki felszólította a videó készítőjét, hogy tegye közzé a vágatlan változatot is.

„Hans úr. Amit állít, az nagy mértékben helytálló. Ám a felvételen az látszik, hogy egy olyan kereskedelmi lánc alkalmazottja, mint a Kaufland, nem tudja kifejezni magát románul” – írta a videoblogger Hans Hedrichnek.

Mint korábban írtuk, a csütörtökön közzétett videó összevagdosott felvételekből áll. Nem derül ki egyértelműen róla, hogy a férfit azért nem szolgálta ki a Kaufland alkalmazottja, mert románul szólalt meg. Az viszont kiderül, hogy a lány egy kukkot sem tud románul. Az üzletből származó információink szerint az alkalmazott azért vonakodott kiszolgálni a videobloggert, mert éppen akkor nyitottak, számlát sem tudott még adni, váltópénze sem volt, emellett miccset sem tett még oda sülni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?