Hétfőn és kedden is lehet iratkozni a katolikus gimnáziumba

Keddig még be lehet iratkozni a marosvásárhelyi katolikus gimnázium cikluskezdő osztályaiba. Az osztályok elindításához szükséges gyereklétszám már összegyűlt.

A hétvégén a Vásárhelyi Forgatagon, a Ligetben lehetett beíratni a gyerekeket a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum előkészítő, ötödik és kilencedik osztályaiba. Azokról a cikluskezdő osztályokról van szó, amelyeket a tanfelügyelőség letiltott egy saját határozattal, ellenben a Maros megyei törvényszék megsemmisített. Az iratkozás még hétfőn és kedden is tart, szerdán a minisztériumba juttatják el a szülők igénylését.

A tanügyminiszter azt ígérte, ha igény van ezekre az osztályokra, indulhat a szeptemberi tanévtől az előkészítő, az ötödik, illetve a három kilencedik osztály a katolikus gimnáziumban – magyarázta Zsigmond Imola, a szülői bizottság szóvivője.

Zsigmond Imolától azt is megtudtuk, hogy az előkészítő osztályba harmincan szeretnék beíratni gyermeküket. A további, ötödik és kilencedik osztályokba várják továbbra is az iratkozókat, bár a szükséges minimális fős létszám már összegyűlt, de az aláírásgyűjtők azt szeretnék, ha a közösség megmutatná az erejét, és a maximális létszámmal kérnék ezeknek az osztályoknak az indítását. A három kilencedik – társadalomtudomány, természettudomány és katolikus teológia – osztályokba hétfő délelőttig 18 – 20 – 18 tanulót írattak be – mondta a Maszolnak az édesanya.

A Civilek a katolikus iskoláért szülői csoport hétfőn is folytatja délután 4 és 5 óra között a prefektúra előtt a tüntetéssorozatot, amit múlt hét pénteken elkezdett, és azóta eddig egy napot sem hagyott ki.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?