FRISSÍTVE - Be lehet iratkozni a katolikus gimnázium cikluskezdő osztályaiba

FRISSÍTVE: Tüntetésbe kezdtek pénteken a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnáziumban tanuló gyermekek szülei amiatt, hogy három héttel a tanévkezdés előtt továbbra is rendezetlen az iskola helyzete.

A szülők azt tervezik, hogy augusztus 31-ig minden nap délután 16 és 17 óra között összegyűlnek Marosvásárhely főterén, és tiltakoznak amiatt, hogy a hatóságok bizonytalanságban tartják őket.

A tüntetők között szülők, nagyszülők és szimpatizánsok is voltak, ahogy Csíky Csengele, a Civilek a katolikus iskoláért szülői csoport érdeklődésünkre fogalmazott, éppen megfelelő számban. Az engedélyt úgy kapták, hogy csak 15 személy tüntethet, ezért arra kérték a velük együttérzőket, hogy a közeli járdán várakozzanak, vagy sétálgassanak, és 10-15 percenként váltsák egymást.

A megszólított intézmények részéről senki nem reagált az eseményre, de erre egyelőre nem is számítottak, mondta a szülői csoport szóvivője. Várhatóan majd a vége fele kerül erre sor, ők addig is minden nap, beleértve szombatot és vasárnapot is, ott lesznek tábláikkal a kezükben is így, csendben fejezik ki tiltakozásukat amiatt, hogy egyre közeledik az iskolakezdés, de még mindig nem lehet tudni, hogy több mint háromszáz gyerek hol kezdi az iskolát.

Csíky Csengele a tüntetés alatt egy kiáltványt olvasott fel, amit a csoport Facebook-oldalán is közzétett:

FRISSÍTÉS: Minisztériumi átirat érkezett

Röviddel a tüntetést követően a csoport Facebook-oldalán arról tájékoztatott mindenkit Csíky Csengele, hogy csütörtök délután minisztériumi átirat érkezett, amely lehetővé teszi a Római Katolikus Teológia Líceum cikluskezdő osztályaiba történő beiratkozást. A feltétel az, hogy elegendő gyerek jelentkezzen az előkészítő osztályba, az ötödikbe, illetve a három kilencedikbe.

„Azt gondoljuk, hogy semmi sem lehetetlen, ha eléggé akarjuk! Túl régóta küzdünk az iskolánkért és túl keményen! Ha van bármi esély, azt ki kell használnunk!” – fogalmazott a szóvivő. A továbbiakban arra kér az iskoláért küzdő szülői csoport mindenkit, hogy aki eleve a katolikus iskolába szerette volna íratni a gyerekét, vagy oda szerettek volna felvételizni, és még mindig úgy gondolják, hogy ott taníttatnák gyermekeiket, sürgősen jelentkezzenek az iskola titkárságán, vagy a Forgatagon felállított sátorban, esetleg a Keresztelő Szent János plébánián Marosvásárhely főterén.

“Minden jel arra mutat, hogy bár versenyfutás az idővel, de eredményeket hoznak a befektetett energiák! Ne hagyjuk őket kárba veszni! Segítsetek, mindenki amivel tud, főleg a hír továbbadásával” – hívja fel a figyelmet a Római Katolikus Teológiai Líceum szülői közössége.

Kapcsolódók

Kimaradt?