Pénteken kezdik tüntetéssorozatukat a katolikus gimnázium diákjainak szülei

Elegük lett a szülőknek az állandó „hintáztatásból”. Egyre jobban közeleg a tanévkezdés napja, és még mindig nem lehet tudni, hogy hol, melyik tanintézményben kezdik a tanulást azok a gyerekek, akik a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceumba jártak immár két évet. Ezért péntektől naponta tüntetni fognak.

A Civilek a katolikus iskoláért szülői csoport úgy véli, a kilátásba helyezett tüntetéssorozatnak eljött az ideje, és szeptember elsejei határidővel választ vár a már többször megfogalmazott, hivatalosan is iktatott kérdéseire.

A Facebook-oldalon meghirdetett esemény ismertetője szerint „A marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum szülői közössége utcán követel választ az illetékes intézményektől ( város, megyei tanfelügyelőség, oktatási minisztérium) gyermekeinek és iskolájuknak sorsának tekintetében. Elegünk van a hintáztatásból, az egymásra mutogatásból, a törvénytelenségek sokaságából! Elegünk van abból, hogy a gyermekeink sorsa csak számadat! Elegünk van a halogatásból, a bizonytalanságból! ELÉG VOLT!!! 2017.09.01-ig konkrét megoldást követelünk!”

A tüntetést Marosvásárhely főterén, a megyei önkormányzatnak és prefektúrának helyet adó egykori Városháza előtt, a Latinitás szobránál szervezik – tájékoztatta a Maszolt Csíky Csengele, a Civilek a katolikus iskoláért szülői csoport szóvivője.  Elmondta, egyszerre legtöbben 15 ember vesz részt az eseményen, de a tér szélén és a környező járdákon várakozhatnak azok, akik szeretnének részt venni a tüntetésen, és így lehetővé válik, hogy 5-10 percenként cserélődjék a tüntető csoport.

„Ez attól függ, hányan leszünk adott alkalommal” – tette hozzá a szóvivő. Mint megtudtuk, augusztus 25-től 31-ig minden nap ott fognak állni délután 4 és 5 óra között. „Szülők vagyunk! A gyermekeink sorsa nem játék! Gyertek velünk, ma mi, holnap lehet, hogy ti!” – olvasható a felhívásban. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?