Nagyon ráijesztett a turistákra egy medve a Szent Anna-tónál

Drámai jelenetek játszódtak le kedden a Szent Anna-tónál: alaposan ráijesztett a turistákra egy bocsos anyamedve. Egy idős férfi élete veszélyben forgott. Ugyanez a medve egyébként korábban csónakázó turistákra is rátámadt.

A frissebbik esetről egy marosvásárhelyi olvasónk számolt be, aki helyszíni videókat és fotókat is küldött az előzményekről. Benedekfi Szabolcs portálunknak elmondta: a tóparton tartózkodó turisták közelében felbukkant egy bocsos anyamedve, vélhetően ugyanaz az állat, amely már hetek óta a népszerű kirándulóhelyen ólálkodik.

Olvasónk beszámolója szerint az emberek nem ijedtek meg, megközelítették és fotózták, filmezték az anyamedvét. „Túl merészek voltunk” – jegyezte meg az okát annak, ami a következő percekben történt Bendekfi Szabolcs.

A medvét ugyanis ingerelhette a köréje csődült tömeg, és elindult a turisták irányába. Az emberek megijedtek, menekülni kezdtek, az állat pedig futott utánunk. Egy idős férfi megbotlott, leesett, a nagyvad pedig azonnal mellette termett.

„A bácsinak az volt a szerencséje, hogy az emberek nem hagyták magára. Többen visszafordultak, és kiabáltak, megpróbálták elkergetni az állatot, és végül sikerrel jártak. Utólag beszéltem az idős férfival: elmondta, hogy nagyon megijedt, arasznyira volt az arcától a medve pofája, érezte a leheletét. Szerintem ha az emberek nem kergették volna el az állatot, most nem lenne életben” – számolt be az olvasónk.

Néhány napja, vélhetően ugyanez a medve, csónakázó turistákra ijesztett rá. Azért támadt rá a csónakban ülőkre, mert veszélyben érezte a bocsát. Erről a jelenetről felvétel is készült: 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?