Óriási érdeklődés övezi a Sepsi Aréna szombati megnyitását

Sepsiszentgyörgy Csíkszereda fele vezető kijáratánál megépült Sepsi Aréna szombaton megnyitja kapuit a nagyközönség előtt. Az érdeklődők megtapasztalhatják, hogy a szakértők miért hívják ezt az épületet az ország egyik legimpozánsabb és legkorszerűbb multifunkcionális csarnokának.

A nyílt nap szombaton 12 órakor kezdődik és este 7 óráig tart, óránként indulnak csoportok. A Sepsi Aréna területét a látogatók idegenvezető segítségével járják be, aki bemutatja a kuriózumszámba menő technikai felszereléseket, bepillantást nyerhetnek a különböző gépek működésébe, de szó esik a megfigyelő kamerákról vagy az eredményjelző táblákról is, meglátogatják az öltözőt vagy a VIP-szektorokat, amelyeket golyóálló üvegek vesznek körül.

Kevés infrastrukturális nagyberuházás váltott ki akkora érdeklődést a sepsiszentgyörgyiek körében, mint a nemrégiben átadott Sepsi Aréna. Az önkormányzat által meghirdetett nyílt napra már rengetegen bejelentkeztek, ezért a szervezők arra kérik az érdeklődőket, hogy a zsúfoltság elkerülése érdekében jelentkezzenek az office@rekreativ.club e-mail címen.

A MultiTrans közszállítási vállalat minden turnus előtt fél órával autóbuszokat indít a városból a Sepsi Arénához. Az Aréna-túrák a főbejárattól kezdődnek, ugyanitt frissítőket és harapnivalókat árusító standokat állítanak fel. A látogatások ideje alatt a nagyteremben kosárlabda-mérkőzések és -edzések zajlanak, amelyeket az Iskolás Sportklub és a Sepsi SIC női kosárcsapat biztosítanak.

A nyolc hektáros területen 19,3 millió euróból létrehozott Sepsi Aréna megépítését 80 százalékban a román kormány, 20 százalékban a helyi költségvetésből fedezték. A háromezer férőhelyes Sepsi Arénát a sport-, gazdasági és kulturális rendezvények révén töltenék meg élettel. Rögtön a nyílt nap után az első hivatalos esemény a Magyar Állami Operaház által szervezett Kárpát-Haza OperaTúra című előadássorozat lesz, amelynek keretében szeptember 4-én a Hunyadi László operát, szeptember 5-én a Víg özvegy című operettet mutatják be. Az előadásokra 10 lejért válthatnak jegyet az érdeklődők. Jegyek kaphatók a www.bilete.ro honlapon, a Román Postán illetve a Germanos bolthálózatban.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?