Hargita megyében már most készülnének a télre

Hargita megye prefektusa azt javasolja a megye polgármestereinek, hogy már most kezdjenek el készülődni a télre, Hargita megyében ugyanis általában sokkal hamarabb beáll a hideg és a hó, mint az ország más térségeiben. 

Jean-Adrian Andrei az Agerpres hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, a sürgősségi eseteket kezelő megyei bizottság elnökeként intézkedéseket rendel el annak ellenőrzésére, hogy a helyi hatóságok képesek lennének-e a gyors és hatékony közbelépésre havazás esetén.

A prefektus átiratban javasolja majd a megyei tanácsnak és a polgármestereknek az üzemanyagkészletek ellenőrzését és pótlását, a kellő mennyiségű csúszásgátló anyagok beszerzését, illetve hogy kössék meg idejében az utak téli karbantartására vonatkozó szerződéseket.

"Az elmúlt évek tapasztalata alapján, amikor nagy késések voltak a versenytárgyalások megszervezése és a szerződések aláírása terén, ezeknek az intézkedéseknek a célja a 2017-2018-as téli idényre való felkészülési folyamat felgyorsítása" - nyilatkozta Jean-Adrian Andrei.

A megyében tavaly szeptember 21-én hullott le az első hó, Hargitafürdőn. Máramaros azonban mindenkit beelőzött idén. Mint korábban megírtuk, keddről szerdára virradóra a Máramaros megyei Borsabánya környékén havazott. A hó a városban azonnal elolvadt ugyan, de a Radnai-havasokban, a Nagy-Pietrosz környékén a vastagsága eléri az 5 centimétert

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?