Augusztusban Kolozs megyében keresi a példaképeket a Nőileg magazin

A Nőileg magazin Mutass jó példát! programja immár ötödik fordulóját kezdte meg augusztus 14-én. Az utolsó nyári hónap két hetében Kolozs megyében keresik a példaképeket, olyan személyeket, akikre a közösség büszke lehet, és akikre fel lehet nézni értékes tevékenységüknek, példamutató életüknek köszönhetően.

A Mutass jó példát! versenyre olyan személyek jelölését várja az erdélyi magyar női magazin, akik nem közéleti szereplésükkel vagy alkotói tevékenységükkel érdemelnek figyelmet, hanem hétköznapi helytállásukkal. A Kolozs megyei jelölés augusztus 14–27. között zajlik.

A jelölés feltételei

A jelölés a jelölési űrlap kitöltésével történik, amelyet elektronikusan kell elküldeni augusztus 27-ig. A jelölőlap itt érhető el. Jelölt lehet bármely Erdélyben élő, bármely nemzetiséghez, felekezethez tartozó, aktív, fiatalos nő és férfi, akinek a tettei közvetlen környezetét érintik, akinek az életmódja figyelmet érdemel. A jelöléskor megadott adatokat a szervezők bizalmasan kezelik.

A zsűri tagjai:
Bereczki Kinga igazgató, Háromszéki Közösségi Alapítvány, Sepsiszentgyörgy
Dimény Levente színművész, Szigligeti Társulat; igazgató, Nagyvárad Táncegyüttes, Nagyvárad
Gergely Orsolya szociológus, egyetemi adjunktus, Sapientia ‒ EMTE, Csíkszereda
Kádár Annamária pszichológus, egyetemi adjunktus, Babeş‒Bolyai Tudományegyetem, Marosvásárhely
Rácz Éva elnök, Magyar Újságírók Romániai Egyesülete, Kolozsvár ‒ Marosvásárhely

Elbírálási szempontok

A zsűri a határidő után beérkezett jelöléseket nem veszi figyelembe. A szervezők fenntartják maguknak a jogot arra, hogy azokat a jelöléseket, amelyek obszcén tartalmúak, vagy a verseny feltételeinek nem felelnek meg, érvénytelennek tekintsék, és ne közöljék.

Bármilyen további kérdéssel kapcsolatban keressék a szerkesztőket a noilegmagazin@gmail.com e-mail-címen, illetve a +40 745/274 525 telefonszámon.

A verseny menete

A verseny 2017 áprilisától 2018 áprilisáig tart.

A jelölés 2017. április 3-tól kezdődően folyamatos, minden hónapban az adott erdélyi megyé(k)ben zajlik, és az ott élőkre vonatkozik: Hargita (2017. április), Kovászna (május), Bihar (június), Maros (július), Kolozs (augusztus), Brassó, Szeben, Fehér, Hunyad (szeptember), Arad‒Temes (október), Szatmár (november), Szilágy, Máramaros, Beszterce (2018. január). Az erre vonatkozó tudnivalókat, határidőket a Nőileg kommunikációs csatornáin (lap, honlap, Facebook), valamint a sajtóban közöljük.

A jelölés magyar nyelven történik. Az elbírálás eredményét a Nőileg magazinban és a sajtóban közlik. A zsűri által a hónap jelöltjének választott személy a Nőileg magazin címlaposa lesz, a további két jelölttel készített interjúkat a honlapjukon, valamint a Facebook-oldalukon jelentetik meg. Emellett a verseny alkalmával szervezett Nőileg-közönségtalálkozókon több jelöltet is bemutatnak.

A hónap hőse emellett két főre szóló utazást nyer. A jelölők között minden hónapban három darab féléves előfizetést sorsolnak ki. A program zárásaként a kezdeményezők gálaműsor szervezését tervezik, amelyen átadják Az Év Büszkesége-díjat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?