108 újabb kanyarós esetet jegyeztek a héten Romániában

Az Országos Egészségügyi Intézet (INSP) fertőző betegségekkel foglalkozó központjának kimutatása szerint Romániában az utolsó egy hétben 108-al nőtt az igazolt kanyarós esetek száma. A pénteken zárult összesítés szerint az eddig igazolt esetek száma 8455, a bekövetkezett halálesetek száma 32. 

A halálesetek megyénkénti megoszlása: nyolc eset Temes, hat Arad, hét Dolj, három Krassó-Szörény megyében, egy-egy eset Bihar, Kolozs, Călăraşi, Szatmár, Vaslui, Galac, Maros megyében és egy eset Bukarestben.A kór az ország 41 megyéjében terjedt el, három megyében ezernél több esetet regisztráltak: Temes (1215 eset), Krassó-Szörény (1110 eset) és Arad (1002 eset). 

„Az elmúlt két hétben csaknem négyszeresére nőtt az oltási arány. Pontos számokat jövő hét elején mondhatok majd” - nyilatkozta ezzel kapcsolatban Florian Bodog egészségügyi miniszter a pénteki kormányülés elején. 

Mihai Tudose miniszterelnök azt mondta az egészségügyi miniszternek, hogy továbbra is alkalmazzon büntető intézkedéseket azokkal szemben, akik „nem értik, hogy mi a dolguk”. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?