Megbírságolta a román csendőrség az Orbán-beszédet kifütyülő lányt

Egyenként 500 lejre büntette a román csendőrség az Orbán Viktor tusványosi beszéde közben sipoló lövétei lányt és az őt a hajánál fogva földre rántó csíkszeredai fotóst.

A Hargita megyei csendőrség szóvivője, Gheorghe Suciu a Hír TV-nek elmondta, egy szervezett összejövetel szándékos megzavarása vagy az erre való szándékos felbujtás a román törvények értelmében kihágásnak számít, a pénzbüntetés ötszáz lejtől egészen ötezer lejig terjed.

„Két személyt büntettünk meg, mindketten valamilyen módon megzavarták a közrendet. Az érintetteknek 15 napig jogukban áll fellebbezni a büntetés, illetve a kiállított jegyzőkönyv ellen” – idézte a szóvivőt a magyarországi hírtelevízió.

A Hargita megyei rendőrség is hivatalból indított eljárást a médiában bemutatott felvételek alapján. A közrend  megzavarásának gyanúja miatt kezdtek el nyomozást.

„A vizsgálatokat azon személyek ellen indítottuk el, akik bármilyen módon megzavarták a közrendet, legyen az testi sértés elkövetése vagy bármilyen olyan tett, amely sérti vagy meggyalázta egy ember testi vagy lelki épségét” – magyarázta Incze Miklós helyettes szóvivő. Ez a bűncselekmény pénzbírsággal, illetve három hónaptól két évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható – tette hozzá.

A Hír TV úgy tudja, hogy a sípoló lány már Budapesten volt, amikor a bírságról szóló értesítés a lövétei otthonába megérkezett. Az összeget a hozzátartozói kifizették. A lány korábban közölte, hogy nem tesz feljelentést bántalmazója ellen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?