Testnevelésből is lesz tankönyvük az ötödikeseknek

A következő tanévtől testnevelésből is lesz tankönyvük az ötödikeseknek - jelentette be csütörtökön Liviu Pop oktatási miniszter. 

"Augusztus 7-én zárul le a versenytárgyalás azokra a tankönyvekre, amelyek esetében megóvták a licitet. A szomorú azonban az, hogy a kiadók nem nyújtottak be ajánlatot minden szükséges tankönyvre. Ezekre a helyzetekre is keresem a megoldást" - írja Facebook-oldalán a tárcavezető. 

A miniszter bejegyzésében megadott hivatkozásra kattintva meg is tekinthető az egyik jóváhagyott testneveléstankönyv. Ez hat fejezetből áll, az első a motorikus tevékenységek megszervezéséről, a második a harmonikus testi fejlődésről, a harmadik a motorikus képességekről szól. A negyedik fejezet a különféle sportágakat taglalja, az ötödik részben pedig a személyi higiéniáról tanulhatnak a diákok. A hatodik fejezet a Magatartás és attitűdök címet viseli. 

A tárcavezető bejelentésére sok szülő felháborodva jegyezte meg a Facebookon, hogy a gyermekek iskolás táskája így is nehéz, és nem érti, miért kell tovább terhelni a tanulókat. Többen valódi tananyagcsökkentést kértek, és azt, hogy a testneveléstankönyvek kiadásából helyett inkább modernizálják azokat az iskolákat, ahol nincs angol vécé. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?