Tarolnak a romániai diákok a nemzetközi tantárgyversenyeken

Hat díjat nyertek a romániai tanulók a nemzetközi matematika olimpián. A Rió de Janerioban sorra került vetélkedőn három ezüst- és két bronzérmet, valamint egy dicséretet nyertek a gyerekek - írja az oktatási minisztérium keddi közleményében. 

Filip-Alexandru Ion (bukaresti Mihai Viteazul főgimnázium), Mihnea-Gabriel Doica és Ştefan Tudose (bukaresti nemzetközi informatika líceum) ezüstérmet nyertek. 

Ciprian Mircea Bonciocat és Mihnea-Andrei Ocian, mindketten a bukaresti Tudor Vianu líceumból, bronzérmet nyertek. 

Alexandra Timofte, a bukaresti Tudor Vianu líceumból, dicséretben részesült. 

Az idei olimpián 110 ország 600 tanulója vett részt. 

A fizika olimpián is taroltak

Klaus Johannis államfő gratulált a nemzetközi fizika olimpián részt vevő tanulóknak és tanároknak. A romániai csapat az első helyen végzett az európai válogatottak között és ötödik lett a világon. 

"Mindig nagy örömmel tölt el, amikor romániai tanulók sikert érnek el nemzetközi szinten. Gratulálok az indonéziai nemzetközi fizika olimpián részt vett román csapat tanulóinak és tanárainak. Románia a világon az ötödik, Európában az első helyen végzett, miután képviselői négy arany és egy ezüstérmet nyertek egy számomra oly kedves tantárgyban" - írta az államfő keddi Facebook bejegyzésében. 

Aranyérmet nyertek Anca Drăgulescu, Răzvan Octavian Radu és Petru Cotruţ (a bukaresti nemzetközi informatika líceum tanulói) és Andrei Radu (a brăilai Nicolae Bălcescu líceum tanulója) - tájékoztatott az oktatási minisztérium közleménye. 

Az idei nemzetközi fizika olimpiát 88 ország 424 tanulójának részvételével az indonéziai Yogyakartában rendezték.

Kapcsolódók

Kimaradt?