Körvonalazódik a dohányzásellenes törvény módosulása

Egyre több politikusi nyilatkozat utal arra, hogy másfél évvel az elfogadása után ősszel módosulhat a dohányzásellenes törvény.

Úgy tűnik, nem az átlagos dohányosok, hanem a parlamentben rágyújtók miatt változhat a jogszabály. Az elmúlt időszakban több politikust fotózott le a sajtó zárt, nyilvános térben füstölés közben, például Sorin Grindeanu volt kormányfőt, aki akkor azt állította, hogy elektromos cigarettát szívott.

Ősszel enyhíthetnek az eddigi szigorú szabályokon - derül ki a Digi24 tudósításából. Liviu Dragnea házelnök és PDS-elnök szerint dohányzásra alkalmas helyeket kell kialakítani a parlament épületében. "Tárgyaltam erről a főtitkársággal, hogy találjanak helyet; nagyon nagy az épület" – jelentette ki.

Ehhez törvénymódosításra van szükség, amit többek között Daniel Fenechiu PNL-s képviselő is támogat. "Szeretnénk dohányosoknak elkülönített helységeket. Azt gondolom, hogy az év végéig sor kerül egy törvénymódosításra" – mondta a politikus. A képviselő szerint újra kell értelmezni a zárt tér fogalmát, és nem a két fal és tetőzet, hanem a három fal és tetőzet képletben kell megállapodni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?