A tavalyhoz képest többen iratkoztak felvételire a BBTE-n

A beiratkozási időszak első 8 napján közel 14500 középiskolát végzett jelentkező nyújtotta be felvételi dossziéját a Babeș–Bolyai Tudományegyetem által meghirdetett alapképzési szakokra (nappali tagozatra és távoktatásra), és ez a szám meghaladja a tavaly nyári felvételire beiratkozott valamennyi jelentkező létszámát – közölte pénteken az intézmény.

Ez a jelenség a BBTE Magyar Tagozatán is hangsúlyosan megmutatkozik. A 2017. július 12. és 19. közötti időszakban több mint 3300-an jelentkeztek a BBTE által meghirdetett magiszteri képzési programokra.

Míg a Babeș–Bolyai Tudományegyetem egyes karain lezárult a beiratkozási időszak, más karokon a jelentkezőknek még két nap áll rendelkezésére, hogy beiratkozhassanak az általuk kiválasztott szakra. A felvételi vizsgák végleges eredményének kifüggesztésére 2017. július 31-ig kerül sor.

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem 21 karán a felvételi időszak 2017. július 12. és július 31. között zajlik; a felvételi naptára, a beiratkozási díjak és a további információk elérhetőek az egyetem honlapján.

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem a felvételire jelentkező diákok számára 440 szálláshelyet biztosít a Hașdeu (Kőkert) utcai diáknegyedben lévő egyetemi bentlakásokban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?