Nem sikerült Tusványos „medvétlenítése”

Elkábították és elszállították a három legproblémásabb medvét Tusnádfürdőről a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor kezdése előtt. Tusványos azonban nem lett „medvementes”.

Mivel Tusnádfürdő az utóbbi hónapokban a településre rendszeresen bemerészkedő, kukázó medvék miatt szerepelt a legtöbbször a híradásokban, és ez még a tapasztalt fesztiválozókat is aggodalommal töltötte el, Albert Tibor polgármester kedden megnyugtatásul közölte: a fürdőváros három legproblémásabb medvéjét altatólövedékkel elkábították, és elszállították a térségből.

A táborozók biztonságáról négy vadőr gondoskodik, ők az erdő mellett, illetve az Olt partján járőrőznek majd. A szervezők mindenkitől azt kérik, hogy ha mégis medvét lát, ne közelítse meg, ne fényképezze, hanem hívja a vadőröket a táborban kifüggesztett számon.

A biztonsági intézkedések ellenére továbbra is ellátogatnak a nagyvadak a fesztivál területére. A Székelyhon beszámolója szerint kedd este a főút és a tábor találkozásánál vidáman lakmározott egy dinnyéből egy medve. Az állatot rendőri segédlettel sikerült elkergetni.

Tusványos szakmai programját hivatalosan szerda reggel nyitják meg. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?