Több mint 70 segélykérés volt a Hargita megyei vihar miatt

A szerda délelőtt 10 óra 45 perctől érvénybe lépett narancssárga viharjelzés kezdetétől 70-nél is több bejelentés érkezett a 112-es segélyhívó számra Hargita megyéből.

A vihar Székelyudvarhelyre csapott le a legnagyobb erővel, csak ebből a városból 50-nél több segélyhívás volt – ismertette a Maszollal a 19 óra utáni legfrissebb adatokat Alina Ciobotariu, a Hargita Megyei Készenléti Felügyelőség szóvivője.

A székelyudvarhelyi tűzoltók 30 esetben siettek a bajba jutattak segítségére: 9 pincét öntött el a víz és 21 fát távolítottak el, amelyek az úttestre, autókra, villanyvezetékre, valamint egy tömbházra is rádőltek.

Hargita megye más részein is gondot okozott a tomboló vihar: Csíkszereda Udvarhely felőli kijáratánál egy, Csíkszentdomokoson két, Vaslábon egy, Marosfőn egy és Gyergyószentmiklóson, a 4-es kilométerkőnél szintén egy fa akadályozta a forgalmat.

A tűzoltóság szóvivője felhívta a figyelmünket, hogy ezek az adatok csak azokat az eseteket tartalmazzák, ahová a hivatásos tűzoltók is kiszálltak. Mint mondta, sok esetben az önkéntes tűzoltók, a polgármesteri hivatalok munkatársai, valamint a lakók maguk oldották meg a helyzetet. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?