Véndiák-találkozót tartanak Szatmárnémetiben: van, aki a 70 éves érettségi találkozóját ünnepli

Egykori diákok találkozójától lesz hangos Szatmárnémeti a hétvégén. Több generáció találkozik újra július 14-én és 15-én, hogy felelevenítsék az egykori középiskolás éveiket, és hogy önfeledten ünnepeljenek együtt a számos programot felvonultató Véndiák-találkozón. Összesen 55 egykori osztály jelezte részvételét a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Véndiákszövetség eseményére.

A Véndiákszövetség elnöke, Gönczy Gábor és Tóth Géza alelnök sajtótájékoztatón ismertette a 26. Véndiák-találkozó részletes programját, amelynek hivatalos megnyitójára 14-én délután 18 órától kerül sor a Szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmóniában.

A résztvevők többek között találkozhatnak a szatmári vívósport olimpiai hőseivel is, Pop Simonával, aki Románia színeiben a riói olimpián szerzett csapatban aranyérmet, és Ostváth Richárddal, aki a legutóbbi paralimpián kerekesszékes kardban és tőrvívásban szerzett ezüstérmet Magyarországnak. Emellett fellép majd Tiszolczki Nikoletta hegedűművész és Boda Balázs zongoraművész, valamint egy verses-zenés összeállítást is megtekinthetnek László Zita színművész és Hencz József zeneszerző valamint Hencz Márk előadásában. A hétvége során pedig számos könyvbemutatóra és kiállítás-megnyitóra, asztalitenisz bajnokságra és nyilvános életútinterjúra is sor kerül majd a népzenei és könnyűzenei műsor mellett.

„Ezt a találkozót azért szervezzük, mert úgy látjuk, hogy szükség van rá, mivel az emberek igénylik. Nemcsak a szatmáriak és a Szatmár környékiek jönnek el ezekre a találkozókra, hanem évente visszajáró vendégek érkeznek Kanadából, Ausztráliából, Új-Zélandról, volt, hogy Japánból hazajöttek, és nagyon sokan Európa különböző részeiről, hogy találkozhassanak egykori osztálytársaikkal” – mondta a találkozó fontosságáról Gönczy Gábor, aki kiemelte, hogy idén van, aki azért érkezik a rendezvényre, hogy hetvenéves érettségi találkozóját ünnepelje.

A rendezvény évről évre több ezer látogatót vonz, emellett külön érdekességnek számít, hogy a Véndiák-találkozóra nemcsak a magyar osztályokban végzett egykori diákok mennek el, hanem a román közösség tagjai közül is sokan látogatnak ki a programokra, mivel újra találkozni szeretnének az ifjúságuk emlékeivel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?