Terebélyesedik az idei érettségi legnagyobb botránya

Az oktatási miniszter ellenőrző testülete hétfőn kiterjeszti a vizsgálatokat annak a két Dâmbovița megyei érettségizőnek az ügyében, akiknek semmisnek nyilvánította a történelem dolgozatát az egyik bukaresti javítóbizottság.

Ezt Liviu Pop tárcavezető közölte pénteki sajtótájékoztatóján. Tájékoztatása szerint az ellenőrző testület pénteken már járt a harmadik kerületi Benjamin Franklin Elméleti Líceumban, ahol a dolgozatokat kijavítottak. Hétfőn azokat a vizsgaközpontokat keresik fel, ahol a két diák érettségizett.

Mint korábban írtuk, egy titui eminens diáklány szó szerint rosszul lett, amikor tudomására hozták, hogy megbukott történelemből. A javítótanárok szerint a tanuló csalt, mert a dolgozata második és harmadik oldalán a többitől eltérő a kézírás. A lány arra hivatkozik, hogy egy piszkozatlapot helyezett a dolgozat második és harmadik oldala alá, mert a padnak túlságosan érdes felülete volt. A moreni-i diák pedig azt állítja, hogy a vizsga vége felé sietni kezdett, ezért térhet el a kézírása az utolsó oldalakon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?