Rendőrök őrzik a kanyarós betegeket a székelyudvarhelyi kórházban

Megtiltották a beteglátogatást a Székelyudvarhelyi Municípiumi Kórház fertőző osztályán a nagy számú kanyarógyanús eset miatt. Az egészségügyi intézmény körül helyi rendőrök járőröznek, hogy ne szökjenek meg a betegek.

A rendkívüli intézkedéseket az indokolja, hogy az elmúlt hetekben szokatlanul sok, 115 kanyarógyanús esetet jeleztek Székelyudvarhely környékén, és a kórházba utaltak közül hárman korábban megszöktek a fertőző osztályról. A rendőrök mindhárom pácienst megtalálták, és visszavitték a részlegre – mondta el a Digi24 televíziónak Lukács Antal, a városi kórház menedzsere.

Az egészségügyi hatóságok megnyugtatták a közvéleményt, hogy a helyzetet ellenőrzésük alatt tartják. A Hargita Megyei Egészségügyi Igazgatóság vezetője, Tar Gyöngyi elmondta, a kanyarógyanús esetek a Székelyudvarhely környékén élő hátrányos helyzetű közösségekben jelentkeztek. A hatóságok most sorra beoltják e közösségek tagjait.

A kórház fertőző betegségek részlegére pótágyakat hoztak be, a vezetőség pedig megkérte az egészségügyi személyzetet, hogy ha lehet, halasszák el a pihenőszabadságukat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?