Rosszul lett egy diáklány az érettségi eredményei láttán

Nagy jegyre számított, e helyett csalás gyanújával elutasították a történelemből írt vizsgadolgozatát egy Dâmboviţa megyei diáknak, így megbukott az érettségin. A lány szó szerint rosszul lett, amikor megtudta a hírt.

gazetadambovitei.ro szerint Ana Maria Ioniţă szegény családban nőtt fel, és egy kisvárosban, Tituban végezte a középiskolát, 9,87-es általánossal. Az érettségin románból 7,75-öt, földrajzból 9,50-et kapott, de a történelem dolgozatát semmisnek nyilvánította a vizsgabizottság. A bukaresti javítótanárok szerint a lány csalt, mert a dolgozat második és harmadik oldalán a többitől eltérő a kézírás.

A lány szülei szerint a vizsgaterem kameráinak felvétele szerint egyértelmű, hogy a gyermekük nem csalt a történelem írásbelin. Dolgozatát elvileg lepecsételve vitték a bukaresti javítóbizottsághoz. A javítás végző tanárok szerint ha a lány valóban nem csalt, akkor csakis az történhetett, hogy a fővárosba szállítás közben valaki kicserélte a dolgozat két oldalát.

A diákot a Dâmboviţa megyei főtanfelügyelő is védelmébe vette. Sorin Ion szerint „száz százalék”, hogy a lány tisztességesen járt el. Emlékeztetett, hogy Ana Maria Ioniţához hasonló helyzetbe került egy moreni-i iskola egyik diákja is. „Nem tudom, hogy mi történhetett, és hogyan lehet ezt helyrehozni” – mondta a főtanfelügyelő.

A lány szülei ügyvédet fogadtak, és jelentették az esetet az oktatási minisztériumnak. Mint ismert, Craiován is történt egy rendellenesség az érettségin: egy diáklánynak 10-es helyett 1-est írtak be matematikából.

Kapcsolódók

Kimaradt?