FRISSÍTVE - Ritkán látott erősségű vihar söpört végig Csíkon

Szokatlanul nagy kánikula volt hétfőn Csíkszeredában és környékén, amelyet este 6 óra után még szokatlanabb erejű vihar követett. Az orkán erejű szél ágakat tört le, fákat csavart ki a helyükből. Sokan azt mondják, rég vagy egyáltalán nem láttak ilyen vihart. A megye más településein is károkat okozott a szél.

Csíkszeredában a nagy esőzések alkalmával a csatornahálózat rendszerint nem tudja azonnal elnyelni a nagy mennyiségű vizet, így a város több pontján is bokáig érő vízben jártak az autók.

A Hargita Megyei Olt Készenléti Felügyelőséget este hét óráig hat alkalommal riasztották – tudtuk meg Alina Coibatariu szóvivőtől. Csíkszeredában két pincét: a Brassói úton egy tömbház, míg a Csíksomlyóra vezető Szék útján egy panzió alagsorát öntötte el a víz. A Jégpálya negyedben egy fa rádőlt egy autóra, míg a Müller László utcában az útra esett a kicsavart fa.

A szentimrei Büdösben a helyi és a csíkszentkirályi önkéntes tűzoltók, valamint a hivatásosok is kiszálltak, mivel egy 30 méter hosszúságú fa rádőlt egy háztetőre és egy autóra, szerencsére személyi sérülés nem történt.

Csíkszeredában több tömbház, valamint egy panzió alagsorát is elöntötte az eső, és több utca is víz alatt állt, mert a csatornahálózat kapacitását meghaladta a hirtelen lehulló, nagy mennyiségű csapadék.

Csíkszentkirályon villanyvezetékek estek egy ház tetejére, amelyet az Electrica szakemberei távolítottak el. Tusnádfürdőn az E578-as európai útra dőlt egy két fa, a helyi önkéntes tűzoltó alakulat lépett közbe és szabadította fel az utat a forgalom számára. A Hargitán átvezető 13A jelzésű útra is rádőlt egy fa, ezt a megyei útügy munkatársai távolították el. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?