Befogtak egy sérült medvét a Maros megyei hatóságok

Több tucat vadász, erdész, csendőr, környezetvédelmi őr és erdőőr vett részt szombat délután egy felderítő akcióban, amelynek során elkábítottak és befogtak egy sebesült medvét Gödemesterháza környékén.

A Maros megyei rendőrség szóvivője, Carmen Frandeş az Agerpresnek elmondta, 14 óra 40 perc körül jelentették az 112-es egységes segélyhívó számon, hogy egy csobotányi ház udvarán egy – feltételezhetően sebesült – medve található.

"Valószínűleg az éjszaka folyamán sebesült meg a medve, amikor egy személygépkocsi elütötte, és az esetet jelentették is, azonban a vadnak nyoma veszett" - nyilatkozta a szóvivő.

Lucian Goga prefektus elmondta, a medvét megtalálták és nagyon súlyosan megsérült, így nem jelent veszélyt az emberekre. A sérült állatot a marosvásárhelyi állatkertből hozott ketrecben szállították el a helyszínről.

A Maros Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság (DSVSA) szerint csupán ezen a héten három medvetámadást is jeleztek a megye területén. Két esetben emberre, míg egy alkalommal juhnyájra támadt a medve.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?