Motorostalálkozót tartanak Bihar megyében

Ha nem tudnánk, merre van Püspökfürdőn a hullámstrand, a kifelé vagy befelé tartó motorkerékpárost követve akkor is gond nélkül megtalálhatjuk a Bike Fest X3 motorostalálkozót.

Szebbél-szebb motorkerékpárok sorakoznak a hullámstrandon a sátrak között, és a bár a hőség elől sokan az árnyékba húzódnak, a hangulat remek. Vidámabb vagy komolyabb versenyszámok követik egymást, érkezésünkkor éppen egy pohár sörért „küzdenek” a versenyzők a felharsanó nevetés közepette: nem elég, hogy derekuknál fogva egy rugalmas textilszalaggal egy autóhoz kötik őket, a sörért egy habzó vízzel meglocsolt nájlonsávon kell eljutniuk. Miután győztest hirdetnek, elkésztik a terepet a lassúsági versenyhez – nem tévedés, a versenyzőknek minél lassabban kell hajtaniuk, anélkül, hogy lábuk a földre tennék.

A pálya előkészítése közben Schmidt Róberttől, a találkozót szervező egyik Bihar megyei klub, a Hawks RC elnökétől megtudjuk három bihari klub közös munkájának eredménye a rendezvény, a Hawks RC, az Eagle Bikers RC és az Invictus motorosai szerezték meg az idén, a Váradszentmártoni Polgármesteri Hivatal támogatásával.

Csütörtök estétől várták az érkezőket a hullámstrandon, és jöttek is, több klub tagjai Magyarországról, de volt holland motoros vendégük is, a bihariak mellett pedig Kolozs, Szilágy, Szatmár, Arad, Temes, Máramaros megyéből érkeztek a vasparipákon. Folyamatos a jövés-menés, van, aki babakocsit tol be a strandra, van, aki kerekesszékben ülő fiatalt hozott a találkozóra. A versenyszámok között minőségi rock szól hangszórókból, pénteken este a nagyszalontai Galdiators Acoustic Band után az este sztárfellépője a magyarországi rockélet egyik legnevesebb képviselője, Rudán Joe volt, utána az AC/DC romániai tribute bandje, a The R.O.C. K. koncertezett.

Szombaton este a sztárcsapat kétségtelenül a 22 órától koncertező Cargo, előttük egy Szatmár megyei ifjú tehetség, Lavia Şchiopu – aki könnyebb rockzenét játszik – és a nagyváradi NOR koncertezik. Miközben beszélgetünk, többen ékeznek a szervezői sátorhoz tombolákért, mint megtudjuk, az ötlejes tombolajegyekkel például bukósisakot és motoros kiegészítőket nyerhetek a szerencsések.

„Köszönet a jelenlévőknek, hiszen értük tartjuk a találkozót” – mondta indulásunk előtt Schmidt Róbert, aki azt is elárulta, mindenképpen szeretnének jövőre folytatást, és már az őszi, szezonzáró gurulás részleteiről is egyeztetnek. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?