Viharok után kánikula: vasárnapra érkezik meg a nagy hőség

Rendkívül meleg időre számíthatunk a következő napokban, vasárnap hőség várható az ország nagy részében. A hőmérsékleti értékek elérik a 37 fokot, a hőérzet-mutató kritikus határon, 80 egységen lesz – figyelmeztet Adrian Boariu, az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) munkatársa.

A szakértő szerint szombaton (június 24-én) az országban nagy részében szép idő lesz, a hőmérsékleti értékek az évszaknak megfelelően alakulnak az északi, a központi és a keleti megyékben. A hőség csak Olténia és Havasalföld dél-keleti területeit érinti, ugyanakkor Moldvában, Máramarosban és a hegyekben változatos lesz a felhőzhet, helyenként záporok is előfordulhatnak. A maximális hőmérsékleti értékek 26 és 36 fok között alakulnak.

Vasárnap a hőség kiterjed az ország több területére, elsősorban a Bánságban és Olténiában lesz nagyon meleg, de a kánikula eléri a Körösvidéket és Erdély egyes részeit is. A nyugati és észak-nyugati régióban időszakosan erőteljes felhősödés, helyenként villámlásoktól és viharos erejű széllökésektől kísért záporok várhatók.

Csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzést bocsátott ki, a viharos időjárás Hargita megyében is károkat okozott, részletek ITT. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?