Több mint 60 gyermeket utaltak kórházba Brassóban kanyaró miatt

Több mint 60 csecsemőt és kisgyereket utaltak kórházba az elmúlt napokban Brassóban kanyaró miatt. A fertőző betegeket kezelő kórház vezetősége kibővíti az intézmény gyermekosztályát - nyilatkozta szerdán a kórház menedzsere, dr. Ramona Ionescu. 

„Keddtől szerdáig nagyon sok gyereket fektettek be a kórházunkba kanyarós megbetegedés miatt, jelentették szerdán a kollégáim, jelenleg 64 esetünk van. Sok a csecsemő és a kisgyerek. (...) Kibővítjük a gyerekosztályt, az emeleti kórtermek felét kiürítjük, hogy legyünk felkészülve, ha még több beteg érkezne" - nyilatkozta a menedzser. 

A Brassó megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) képviselője, dr. Claudia Bularca azt mondta, hogy jelenleg 4 030 dózis oltás található a DSP készletén. äElkezdtükt a dózisok szétosztását a családorvosoknak, és reméljük, hogy a szülők beoltatják gyermekeiket. Felhívom a szülők figyelmét, hogy a megelőzés egyszerűbb, mint a betegség kezelése. Az adataik szerint a Brassó megyében élő gyerekek 70 százaléka be van oltva kanyaró ellen” – mondta a Brassó megyei DSP szóvivője. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?