Háromszéken nyolc kanyarós megbetegedést regisztráltak

A Kovászna megyei Közegészségügyi Igazgatóság szakemberei szerint a kanyarófertőzést Brassó megyéből „importálták” a betegek. Igyártó Gabriella, a háromszéki Közegészségügyi Igazgatóság képviselője szerint eredetileg három, hét hónaposnál kisebb csecsemő betegedett meg kanyaróval, akik megfertőzték családtagjaikat is.

Ezek mind elszigetelt esetek, így a betegség még nem jelent meg nagyobb közösségekben – mondta a szakember, aki szerint gondot jelent, hogy sok Bodzaforduló környéki, illetve árapataki és hetei család a brassói szülészethez vagy sürgősséghez fordul problémájával és nem a sepsiszentgyörgyi kórházat keresi fel. A szomszédos megyében kapcsolatba kerültek kanyaróval fertőzöttekkel és így behurcolták a betegséget Kovászna megyébe is.

Igyártó Gabriella szerint a három Kovászna megyei csecsemő, aki elkapta a betegséget, még nem volt beoltva, majd ők továbbadták a fertőzést testvéreiknek és szüleiknek. A Kovászna megyei Közegészségügyi Igazgatóság szakembere szerint a háromszéki lakosság 90 százaléka be van oltva kanyaró ellen, de gondot jelent, hogy az elmúlt időszakban egyre több szülő tagadja meg a védőoltást gyerekeitől. A Közegészségügyi Hatóság szerint az országban eddig 7233 kanyarós megbetegedést és ezek miatt 30 halálesetet jegyeztek.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?