Három nap alatt háromszor pusztított a medve Bögözben

 

Hétfőn hajnalban ismét garázdálkodott egy medve Bögözben – értesítette lapunkat a helyi polgármesteri hivatal. Három nap alatt ez volt a harmadik eset a Hargita megyei községben.

Bögözben napok óta, minden éjszaka vagy hajnalban kárt tesz a gazdaságokban a medve. Mostanáig azt feltételezték, hogy ugyanaz az anyaállat jár vissza rendszeresen, de a lábnyomok méretéből kiderült, hogy az a medve, amely hétfőre virradóra tört be 4 hátsóudvarra, jóval nagyobb mint az, ami vasárnap hajnalban garázdálkodott.

Szilágyi Kálmán a Felszeg utcában él, nála már másodjára kurtítja az állományt, most éjszaka három csirkét ölt meg a medve.
Mihály Mózesnél is garázdálkodott, ott öt csirke esett áldozatul és éjfél előtt a vasúti átjáró mellett található tömbház lakói lettek nagy zajra figyelmesek. Ott volt a medve a Főút mellett, de a kutyák ugatása és az ott lakók zajongása elijesztette az állatot.

Id. Benedek Ferenc is a Főúton él, a 137-es megyei út mellett, ahová az éjjel három órakor ugyancsak bejárt medve. Tizenkét darab tyúkja volt, mind elpusztította. Hallották, hogy fognak a kutyák, de nem gondolták, hogy medve rombol az udvaron. Ugyancsak az éjszaka a székelymagyarosi karámban is kárt tett a medve. A falu szélén található pásztorlak közelében megharapta a tehén mórját és a szarvasmarha karmolásokkal van tele.
 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?