Medve csapott le szombat éjjel az állatokra Etéd községben is

A Hargita megyei Etéd községben nem először okoz gondokat a medve. Az éjjel ismét állatokat ölt meg.

Az éjjel megint meglátogatott a medve Etéden - írja a község önkormányzatának Facebook-oldalán.

Mint írják, az egyik lakos két bárányát falta fel a medve, ugyanakkor a kerítést és az ólt is összetörte. További fotók itt tekinthetők meg.

Legutóbb márciusban számoltunk be arról, hogy egy lakóház nyári konyhájának ablakát törte be Etéden a medve, de a gazdasági épületet is megrongálta és juhokat pusztított el. Kolumbán Dávid, a megyei tanács vidékfejlesztési és mezőgazdasági bizottságának tagja akkor kifejtette, az a baj, hogy megnőtt a medvepopuláció, és folyamatosan bemennek a medvék a lakóövezetekbe élelmet keresve. Kiszorítva a természetes életterükből, a gyengébb egyedek nem kapnak már elegendő élelmet a természetben, ezért a lakóövezetekben keresik azt, ezért a háziállatok, adott esetben az emberek életére törnek.

Szombat éjjel a bögözieket is medve látogatta meg. A községháza tájékoztatása szerint vélhetően ugyanaz az anyaállat volt egy boccsal, amely hetek óta rettegésben tartja a település lakóit. A helyiek a Szűkő utcában szürkülettől figyelik, hogy mikor jeleznek a kutyák, mert akkor a közelben van. Hangoskodnak, petárdáznak és miután már állatokat pusztított ott a medve, most „őrizni” kell a kertet és a majorságot.

Kapcsolódók

Kimaradt?