Újra lecsapott az anyamedve a bögözi gazdaságokra

Szombaton éjfél körül ismét pusztított a medve a Hargita megyei Bögözben – tudtuk meg vasár nap reggel a helyi polgármesteri hivataltól.

A községháza tájékoztatása szerint vélhetően ugyanaz az anyaállat volt egy boccsal, amely hetek óta rettegésben tartja a település lakóit. A helyiek a Szűkő utcában szürkülettől figyelik, hogy mikor jeleznek a kutyák, mert akkor a közelben van. Hangoskodnak, petárdáznak és miután már állatokat pusztított ott a medve, most „őrizni” kell a kertet és a majorságot.

A Főúti házakhoz is kimerészkedett a medve, de a pénteki majorságkár után már féltek, figyeltek a károsultak. Szombat szürkületkor a falu Udvarhely felöli kijáratánál meg is jelent a medve. A szemközti házak felé tartott a bocsával, de zajkeltéssel úgy tűnt, hogy sikerült hátráltatni.

Valójában csak útirányt váltott, mert késő este a Felszegben tett kárt. A palló szomszédságában a 279A és 279C házakhoz tört be, éjfél előtt pár perccel – valószínűleg a hátsó kerten keresztül. Mindkét portán a tyúkólat dúlta fel és kinyújtóztatta a nyulakat is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?