Hargita megyei rohammentősök lepipálták a szomszédos megyéket

A Hargita megyei rohammentőcsapat bizonyult a legjobbnak az életmentő beavatkozásban a kétnapos műszaki mentési és elsősegély-nyújtási versenyen, amelyet Csíkszeredában tartottak az ország központi régiójába tartozó megyék csapatai számára. A műszaki mentésben Maros és Szeben megye egyaránt első helyezést ért el.

A csíkszeredai Dedeman áruházzal átellenben található üres területen kedden és szerdán is nagy volt a mozgás: az arra járók nemcsak szemtanúi lehettek a versenynek, hanem a tűzoltók és rohammentősök az elővigyázatossággal, baleset-megelőzéssel, tűzoltással kapcsolatos értékes információkkal is ellátták őket.

Az öt megye, Brassó, Kovászna, Szeben, Maros és Hargita közül az utóbbi három jutott tovább a szerdai második fordulóba. Az autóbaleseteket és különböző súlyos sérüléseket imitáló versenyen a szakszerűséget, a gyorsaságot egyaránt figyelték és pontozták a bírák.

Amint Alina Ciobotariu tűzoltósági szóvivőtől megtudtuk, műszaki mentésben Maros és Szeben megye egyformám jók voltak, a Hargita megyei, három tagból álló rohammentős csapat pedig a legügyesebben „mentett életeket” az egyre nehezebb feladatokban.

A három csapat júliusban az ország más régióinak győzteseivel találkozik Bukarestben, ahol végül egy-egy csapat (műszaki mentés és elsősegély-nyújtás kategóriában) jut ki a világbajnokságra. A világbajnokságot augusztusban szervezik meg. Tavaly Brazíliában tartották, és idén először Románia, pontosabba Marosvásárhely ad otthont a világversenynek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?