Áradások voltak Hargita megye több településén

Hargita megye több településén is komoly gondot okozott a csütörtökön majdnem megállás nélkül zuhogó eső. Többnyire a hegyekből eredő patakok léptek ki a medrükből, és öntötték el a házak pincéjét, illetve sok helyen a termőföldek is víz alá kerültek.

 A csütörtöki esőzések miatt Udvarhelyszéken és Csíkszéken megáradtak a patakok. A Nyikó ezúttal is kiöntött komoly károkat okozva többek között Siménfalván és Székelyszentmihánlyon. A Súgó patak Felsőfalván öntött ki és rongált meg egy községi utat, valamint pincéket öntött el – közölte az Agerpres hírügynökséggel a Prefektusi Hivatal szóvivője, Adrian Pănescu.

Csíkszeredában a nagy mennyiségben lehullott vizet nem képes elnyelni a város csatornahálózata, ezért több úton és utcában, illetve a városközpont tereinek több pontján is ilyenkor bokáig érő víz van. De kárbejelentés érkezett a vasúton túli Tavasz utcából is, ahol szintén egy lakóház pincéjét öntötte el az ár.  

A Csíkszentmihály községhez tartozó Lóvészen utakat mosott el, míg a község másik településén, Ajnádon is az utcákon hömpölygött a víz. A községközpontban az út melletti támfalat rongálta meg az áradás.

A bajbajutottakhoz a Hargita megyei tűzoltókat is riasztották. A székelyudvarhelyi alakulat csütörtök délután az iskolaváros egy lakóházának elárasztott pincéjében végezett szivattyúzást, illetve a már említett Siménfalvához tartózó Székelyszentmihályon három pincét és három kutat szabadítottak meg a fölösleges víztől.

Hargita megyében péntek este nyolc óráig továbbra is sárga jelzésű árvízriasztás van érvényben az Olt mentéhez tartozó területeken.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?