Időjárás: nyárias meleg lesz a jövő hét közepén

Nyárias idővel búcsúzik május az egész országban. A hónap utolsó napjaiban 32 fokot is mutathatnak egyes régiókban a hőmérők az előrejelzések szerint.

Vasárnap változékony égbolt és felmelegedés várható, rövid záporok csak a déli megyékben és hegyvidéken lehetségesek. A maximális hőmérsékleti értékek régiónként 18 és 26 fok között váltakoznak majd, reggel ködképződés elképzelhető.

"A nyár hirtelen érkezik, harminc fok fölötti kánikulával. Ez is azt jelzi, hogy valami megváltozott a klímánkban. Ezekre a jelekre oda kell figyelni" – nyilatkozta az Antena3-nak szombat este Roxana Bojinariu, az Országos Meterorológiai Intézet klimatológiai részlegének vezetője.

Hétfőn folytatódik a felmelegedés az egész országban. Villámlásoktól kísért rövid záporok csak hegyvidéken lehetségesek, máshol derült lesz az égbolt. Az ország nyugati és keleti régióiban 28 fokig melegszik fel a levegő.

Kedden a sokéves átlagnál magasabb hőmérsékleti értékek várhatók, felhősödésre és csapadékra csak hegyvidéken kell számítani. Elsősorban nyugati, dél-nyugati megyében lesz meleg, 29 fokot is mutatnak majd nap közben a hőmérők.

Szerdán továbbra is a sokéves átlagnál melegebb lesz az egész országban, az esti órákban azonban jelentős mennyiségű csapadékhullásra lehet számítani az északi, központi és keleti megyékben, jégesők is elképzelhetők. A Bánságban nap közbe 32 fokig kúszik fel a hőmérséklet.

Kimaradt?