Ilyen lesz az időjárás a hét első felében

Változékony, csapadékos idő lesz a hét első felében, de a hőmérsékleti értékek a sokéves átlaghoz közelítenek a meteorológusok előrejelzése szerint.

Hétfőn nap közben főként a déli, dél-keleti megyékben és hegyvidéken várhatók villámlásoktól kísért záporok, máshol csak elszórtan lehet esőkre számítani. A csapadék mennyisége helyenként a 15 litert is elérheti négyzetméterenként. A legmagasabb hőmérsékleti értékek 17 és 28 fok, a legalacsonyabbak 4 és 14 fok között váltakoznak.

Kedden az ország nyugati régióiba költözik a csapadékos idő, villámlásoktól kísért rövid záporok vérhatók. A lehulló csapadék mennyisége helyenként jelentős lehet, jégesők sem kizártak. Akárcsak hétfőn, a maximális hőmérsékleti értékek 17 és 28 fok, a minimálisak 4 és 14 fok között váltakoznak.

Szerdán a nyugati, központi és az északi régiókban, illetve hegyvidéken borul be az ég, és főként a délutáni és órákban várhatók helyenként viharos erejű széllel és villámlásokkal kísért záporok, elszórtan jégesők. A legmagasabb hőmérsékleti értékek 19 és 27 fok, a legalacsonyabbak 8 és 15 fok között váltakoznak.

Kimaradt?