Mintegy kétszázan vettek részt a „Normalitás Menetén” Bukarestben

Körülbelül kétszáz személy vonult fel szombaton Bukarestben a „Normalitás Menetének” nevezett demonstráción, amelyet „a hagyományos keresztény családok értékeinek védelmében” szervezett meg az Európai Nemzeti Identitás Tömbje (BINE).

A felvonulást 13. alkalommal tartják meg a román fővárosban. A résztvevők tábláin olyan feliratok olvashatók, mint „Gyertek, védjük meg a hagyományos családot”, „Veszélyben van a hagyományos család”, „Ma a homoszexuálisok, holnap a poligámok”, „Szégyen, Románia Alkotmánybírósága”, „3 000 000 ember védi a normalitást”, „3 000 000 román, egyetlen hang”.„Öröktől fogva mi, románok uralkodunk itt!”, „Referendum!”, „Összefogva megmentjük a normális családot!”, „Románia ortodox ország!”, „Isteni törvény, keresztény család!”, „Országot akarunk, nem gyarmatot!”, „Normalitást, nem sokféleséget!” - skandálják a tüntetők.

A felvonulók egy része 20 méter hosszú román zászlót visz közösen. Mások az Új Jobboldal, a Nagy-Románia Párt és az Egységes Románia Párt zászlait lobogtatják. A három párt mellett a BINE szövetség is a hagyományos családok mellett emeli fel a hangját, elítélve a Diverzitás Menetét, amelyet „obszcénnek és provokatívnak” nevez, mivel az a melegházasságok legalizálását és az azonos nemű párok örökbefogadáshoz való jogát hirdeti.

A felvonuláson részt vesz az Új Jobboldal elnöke, Tudor Ionescu, a Nagy-Románia Párt elnöke, Adrian Popescu, valamint az Egységes Románia Párt alelnöke, Dumitru Bădrăgan is. Tudor Ionescu elégedetlenségének adott hangot amiatt, hogy késik a család fogalmának meghatározása érdekében kezdeményezett népszavazás, szerinte ezzel hárommillió román állampolgárt „vesznek semmibe”, akik aláírták az alkotmánymódosításra vonatkozó kezdeményezést.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?