Beépítetlen telekre dobtak ki több tucat lejárt iskolai tejet és kiflit Brassóban

Több tíz tavaly lejárt iskolai kiflit és tejesdobozt találtak a brassói Noa negyed egyik beépítetlen, magántulajdonban levő telkén. A hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben.

A hatóságokat egy brassói lakos értesítette arról, hogy a telken egy konténer található, tele termékekkel, amelyeket a a tej-kifli programban kellett volna szétosztani. A telek a 9-es számú általános iskola közelében található, de az oktatási intézmény vezetői tagadják, hogy ők dobták volna ki az élelmiszert.A Brassó Megyei Környezetvédelmi Ügynökség biztosai a helyszínre kiszállva megállapították, hogy a termékek már tavaly lejártak. Bejelentették, hogy a környékre a helyieket figyelmeztető feliratokat helyeznek el, hogy ha újabb kidobott élelmiszert találnának ezen a területen, ne fogyasszanak belőle.

Az Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság munkatársai mintát vettek a kifliből és tejből, hogy megállapíthassák, melyik szállítmányból és melyik oktatási intézményből származnak.

Az ügyben a helyi rendőrség is vizsgálatot indított, a rendőrség szóvívője, Anca Lăutaru úgy nyilatkozott, hogy az elkövető 500 és 2000 lej büntetést kaphat, attól függően, hogy magán- vagy jogi személy.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?