Kilátásba helyezte az érettségi módosítását az oktatási miniszter

Nem támogatja a középiskolai felvételi bevezetését, de kilátásba helyezte az érettségi módosítását csütörtökön az oktatási miniszter.

Pavel Năstase egy aradi tanügyi kiállításon beszélt arról, hogy a jelenlegi nyolcadikos képességvizsgák nagyon jól illeszkednek az oktatási rendszerbe. Emlékeztetett, hogy most tíz osztály elvégzése kötelező Romániában, ezért a középiskolai felvételi bevezetése fölösleges. „A képességvizsgák megfelelnek annak a célnak, hogy lebonyolítsuk a nyolcadikos diákok szétosztását a következő tanulmányi ciklusra” – magyarázta.

A miniszter azonban igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy támogatja-e az érettségi rendszer módosítását. Pavel Năstase a középiskolai szakok szerint differenciált érettségit vezetne be. Ezt azzal magyarázta, hogy szerinte a romániai oktatási rendszernek rugalmasabbnak kellene lennie.„Azt kell elérnünk, hogy a gyerekek szívesebben járjanak iskolába. A különböző kompetenciákra alapozó tantervekre és tankönyvekre van szükségünk” – idézte a minisztert a news.ro.

Mint ismert, az oktatási törvény még ennek a törvényhozási ciklusnak az elején újra módosulhat. A jogszabály megváltoztatását Klaus Johannis államfő is szorgalmazza.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?