Ez lesz május leghidegebb éjszakája, Székelyföldön fagyni fog

Május leghidegebb reggelére virradnak csütörtökön a székelyföldiek. Mínusz 4 fokig csökken a hőmérséklet – derült ki a meteorológusok előrejelzéseiből.

Május közepéhez képest rendkívül hideg éjszakát jósolnak csütörtökre virradóra a meteorológusok. Az egész országban hűvös lesz, de Székelyföldön és a hegyekben fagyni is fog, a hőmérséklet mínusz 4 fokig csökken. Még Bukarestben is 2 fok lesz a reggeli órákban.

Hargita megyében már keddről szerdára virradóra az jelentősen lehűlt a levegő. A legalacsonyabb hőmérsékletet a Bucsin-tetőn mérték, ott mínusz 2 fok volt, Maroshévízen és Gyergyóalfaluban 2 fokot, Csíkszeredában 3 fokot, Székelyudvarhelyen pedig 4 fokot mutattak a hőmérők.

Jó hír azonban, hogy csütörtökön nap közben már jelentős felmelegedésre lehet számítani. A maximális hőmérséklet a tengerparton 17 fok, Bánságban 24 fok körül alakul. Az égbolt változékony lesz, de nap közben csapadék csak elszórtan lehetséges, elsősorban hegyvidéken. Az éjszakai órákban a központi, nyugati és észak-nyugati régiókban rövid zivatarokra számítani lehet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?