A hosszú hétvégének vége, de jön a szuperhosszú hétvége

Alig ért véget a május elsejei hosszú hétvége, az alkalmazottak és a diákok máris készülődhetnek a következő minivakációra, amely már nem is három, hanem ötnapos lesz.

Nem kell búslakodni, mert véget ért a május elsejei hosszú hétvége. A diákoknak és a közalkalmazottaknak hamarosan újabb minivakációban lesz részük: egy hónap múlva zsinórban öt szabadnapjuk lesz.

Mint ismert, idéntől a nemzetközi gyermeknap hivatalos munkaszüneti nap Romániában. Június elseje csütörtöki napra esik. Ugyanakkor ugyanazon a hétvégén van a katolikus és az ortodox pünkösd is, tehát június 5-e (az ünnep másodnapja) is hivatalos munkaszüneti nap lesz.

A gyermeknap és a pünkösd közé ékelődő pénteket (június 2-át) az eddigi gyakorlatból kiindulva várhatóan munkaszüneti nappá nyilvánítja a kormány, így a közalkalmazottakra és a diákokra egy ötnapos (június 1-5.) minivakáció vár a következő hónap elején.

A kieső munka- és iskolai napot később pótolni kell. Ugyanakkor elképzelhető, hogy – szintén az addigi tapasztalatokból kiindulva – nagyon sok magánvállalkozás is „elengedi” alkalmazottait június második, így nekik is „szuperhosszú” hétvégében lehet részük.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?