Ilyen lesz az időjárás a következő héten

Fokozatosan felmelegedik az idő a következő napokban. Csütörtöktől az április végén megszokottnál magasabb hőmérsékleti értékek várhatók, 27 fok is lehet a meteorológusok előrejelzése szerint.

Hétfőn még a sokéves átlagnál hűvösebb lesz az ország nagy részében, a változó égbolt esőket is hoz az északi, központi és keleti megyékben. A hegyekben még havas eső, havazás is lehetséges. Székelyföldön nap közben legfennebb 8 fokra melegszik fel a levegő, Olténiában 17-18 fok is lehet.

Kedden elkezdődik a felmelegedés, az égbolt is kitisztul. Felhősödés csak hegyvidéken, az ország nyugati és északnyugati részében várható, elszórtan esők is lehetségesek, kevés lehulló csapadékmennyiséggel. A hőmérsékleti értékek a sokéves átlagnak felelnek majd meg, a Bánságban nap közben 23 fok várható, Székelyföldön ennél hűvösebb lesz az idő.

Szerdán a felmelegedés folytatódik, felhősödésre és csapadékhullásra legfennebb hegyvidéken lehet számítani. A nap közbeni maximális hőmérsékleti értékek 16 és 25 fok között váltakoznak, a nyugati, déli és központi országrészben lesz melegebb, a tengerparton legfennebb 14 fok várható.

Csütörtökön az ország nagy részében az április végén megszokottnál melegebb lesz az idő. Felhősödésre, futó záporokra lehet számítani a nyugati, északnyugati és a központi megyékben. A nap közbeni maximális hőmérsékleti értékek 18 és 27 fok között váltakoznak majd Erdélyben.

Kimaradt?