22 megyében okozott károkat az időjárás

Az elmúlt két napban tapasztalt kedvezőtlen időjárás 22 megyében okozott károkat a közúti, vasúti és a tengeri forgalomban vagy áramellátás szempontjából - tájékoztatta pénteken az Agerpres hírügynökséget az Országos Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU).

A katasztrófavédelmi felügyelőség munkatársainak több megyében kellett beavatkozniuk a károk elhárítására. A leginkább érintett megyék: Galac, Prahova, Buzău, Vrancea, Neamţ, Suceava, Iaşi és Bacău megye volt. A veszélyes időjárási jelenségek következtében 18 megyében összesen 173 településen akadozott az áramellátás, ami 90 ezer egyéni fogyasztót érintett.Galac megyében 50 alkalommal riasztották a tűzoltókat, akiknek elakadt gépjárművek, orvosi ellátásra szorult személyek, kidőlt fák miatt kellett közbelépniük.

Neamţ, Suceava, Bákó megyékben több autóbusz akadt el a jelentős mennyiségű havazás következtében.

A katasztrófavédelem szerint a repülőtereken nincsenek forgalomkorlátozások.

Brassó megyében a Predeál-Brassó szakaszon csak dízelmozdonyok közlekednek, ugyanis az elektromos vezetékeket leszakították a kidőlt fák. Az észak- és dél-konstancai, a mangaliai és a midiai kikőtök zárva vannak.

Péntek délelőtt 17 megye 408 településén próbálják helyreállítani az áramellátást a szolgáltatók szakemberei. 287 hóeltakarító géppel dolgoznak országszerte és 2 261 tonna csúszásgátló anyagot, valamint 3,3 tonna kálcium-kloridot szórtak le a jeges, havas útszakaszokra.

Az elmúlt 48 órában több mint 1 700 belügyminisztériumi alkalmazott dolgozott az útkarbantartókkal és a helyi önkormányzatok képviselőivel a szeszélyes időjárás által okozott károk elhárításán a 22 megyében, amelyeket jelentős mennyiségű csapadék, vihar és havazás sújtott.

Kapcsolódók

Kimaradt?